Excursie HAPS kamp

Excursie HAPS kamp

Ga je mee terug in de tijd? Wil je kijken hoe onze verre voorouders in de bossen wisten te overleven? Wat kunnen wij van hen leren? Neem een kijkje in het Hapskamp, prehistorische nederzetting in Stadspark Berg en Bos.

De hekken van de prehistorische nederzetting in Stadspark Berg en Bos open voor belangstellenden. IVN natuurgidsen nemen je op deze dag mee naar dit sfeervolle Hapskamp.

In het Hapsdorp is een boerderij uit de IJzertijd (ca. 500 jaar v. Chr.) nagebouwd. Er komen groepen, voornamelijk scholieren, van april tot oktober voor gewoonlijk drie dagen bij elkaar om zo goed mogelijk het leven in de IJzertijd te ervaren. Dit betekent proberen, zonder de gemakken van de moderne tijd, in het dagelijkse onderhoud te voorzien: brood bakken, water halen, dieren verzorgen, de akker bewerken, de hoeve onderhouden, spinnen en weven. etc. Van heel dichtbij de natuur ervaren, die ons voedsel en grondstoffen verschaft.

De wandeling begint bij de ingang en parkeerplaats aan de Soerenseweg, deze parkeerplaats bevindt zich aan de eerste weg links vanaf de kruising Soerenseweg met de J.C. Wilslaan, richting Hoog Soeren. Het startpunt is aangegeven met IVN borden.

De wandeling naar het Hapsdorp duurt ca. 30 minuten en staat onder leiding van IVN gidsen. In het Hapsdorp wordt men vervolgens rondgeleid en kan men verder zelf rondkijken onder het genot van een kop Hapsthee. Duur gehele excursie 2 – 2,5 uur.

    Tags:

  • apeldoorn

#inapeldoorn