Historisch Café

Historisch Café

Tijdens het Historisch Café van vrijdag 3 november passeren verschillende onderwerpen de revue.

Nieuw ontvangstpaviljoen Apeldoornsche Bosch door Theo de Korte 

Theo de Korte is de secretaris van de Stichting Apeldoornsche Bosch. Hij presenteert de plannen voor de realisatie van een nieuw ontvangstpaviljoen bij het huidige Herinneringscentrum dat sinds 2020 gevestigd is in de monumentale directiewoning van pedagoog-onderdirecteur Philip Fuldauer.

 

Boek Groen > Apeldoorn door Dick Veenhuizen 

Dick Veenhuizen is de schrijver van het boek Groen > Apeldoorn dat binnenkort verschijnt. Het boek gaat over de geschiedenis van de kwekerijen in Apeldoorn en is een uitgave van de Vereniging Oud Apeldoorn. In en om Apeldoorn hebben in de loop van de afgelopen anderhalve eeuw maar liefst negentig kwekerijen een belangrijke bijdrage geleverd aan Apeldoorns groene imago. 

 

Nominatie Vertelgenootschap Apeldoorn landelijke Erfgoedvrijwilligersprijs 2023 

In de erfgoedsector zijn het vooral vrijwilligersgroepen die zich inzetten voor het behoud, het onderhoud en de ontsluiting van ons (immaterieel) cultureel erfgoed. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft voor deze vrijwilligersgroepen een prijs in het leven geroepen: de Erfgoedvrijwilligersprijs. Het winnende team krijgt een cheque van 10.000 euro; voor de helft vrij te besteden (bijvoorbeeld aan teamactiviteiten) en voor de helft ter bevordering van kennisoverdracht op het gebied van het vrijwilligerswerk waarvoor het team zich inzet. Het Vertelgenootschap Apeldoorn is genomineerd voor deze landelijke prijs en vertelt tijdens het Historisch Café wat zij allemaal doet. 

 

Nieuws en column  

Vóór de pauze is er het bekende ‘nieuwsblok’, waarin aanwezigen een minuut de tijd krijgen om een activiteit bij het publiek onder de aandacht te brengen. In haar vaste gesproken column geeft directeur-bestuurder Carin Reinders van CODA haar kijk op een actueel erfgoedonderwerp. 

 

#inapeldoorn