Kerstconcert met de Vijfde van Mahler

Kerstconcert met de Vijfde van Mahler

Mahler met kerst bij Phion is een echte traditie. Dit jaar is het de beurt aan Mahlers Vijfde symfonie.

Een groots vijfdelig werk dat je meevoert in de emotionele achtbaan van zijn leven in de jaren dat hij aan deze symfonie werkte. Hoogtepunt is het beroemde Adagietto, een verstilde maar hartstochtelijke liefdesverklaring aan zijn aanbeden Alma. Dirigent is Alexei Ogrintchouk, al jaren een vertrouwd gezicht bij Phion.

Mahlers Vijfde met Kerst

Mahler met Kerst bij Phion, het is een traditie die al heel wat schitterende concerten heeft opgeleverd. Dit jaar is het de beurt aan Mahlers Vijfde symfonie. Een groots vijfdelig werk vol muzikale tegenstellingen, dat je meevoert in de emotionele achtbaan van zijn leven in de jaren dat hij aan deze symfonie werkte. In de tragische treurmars waarmee de symfonie begint, hoor je zijn besef van de vergankelijkheid van het leven dat hij nog niet lang daarvoor door een inwendige bloeding bijna had verloren. Het Adagietto is een verstilde maar hartstochtelijke liefdesverklaring aan zijn aanbeden Alma. En de ‘himmelhochjauchzende’ finale is muziek van uitzinnige vreugde. 

Alexei Ogrintchouk

Alexei Ogrintchouk, hoboïst en dirigent, leidt het orkest in deze machtige symfonie. Voor Phion is hij een vertrouwde keuze, hij is in de afgelopen seizoenen uitgegroeid tot een van de vaste dirigenten. Als hoboïst bij internationaal gerenommeerde orkesten heeft hij alle Mahlersymfonieën grondig leren kennen. Mahlers Eerste in het klein dirigeerde hij enkele jaren geleden al bij Camerata RCO, met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Nu Mahler in het groot met de Vijfde. Een indrukwekkend begin van de feestdagen! 

    Tags:

  • apeldoorn
  • Kerst

#inapeldoorn