Grote Kerk Apeldoorn

Grote Kerk Apeldoorn

Aan de statige Loolaan met aan weerszijden prachtige bomen en panden, bevindt zich tussen het centrum van Apeldoorn en Paleis Het Loo de schitterende Grote Kerk.

Dit monumentale gebouw uit 1892, in neorenaissance stijl gebouwd, heeft een toren van 62 meter hoog, die u kunt beklimmen en een adembenemend uitzicht over Apeldoorn met zich meebrengt.

De eerste steen is door de tienjarige prinses Wilhelmina gelegd en ook de eerste eredienst op 25 september 1892 werd door Wilhelmina en haar moeder, koningin Emma, bijgewoond. Tot op de dag van vandaag wordt de Grote Kerk nog steeds door leden van de koninklijke familie bezocht.

Veelzijdige locatie

Het sfeervolle interieur van de Grote Kerk leent zich uitstekend voor ontvangsten en evenementen op maat, van intiem tot grootschalig, van twee tot 1.200 genodigden.

Vanwege het ontbreken van pilaren is er vanaf alle zitplaatsen een uitstekend zicht op het middenschip (podium) van de kerk. Een schoolmusical, een business event, een concert of een rondleiding; het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

De uitstekende akoestiek is bij menig event van belang, evenals de optie tot catering. Naast de kerkzaal heeft de Grote Kerk diverse andere zalen ter beschikking voor vergaderingen, bijeenkomsten, lezingen en overige activiteiten; sommige zalen zijn voorzien van eigen buffet. Er is voldoende parkeergelegenheid naast de kerk.

Adres en contact congreslocatie

Grote Kerk Apeldoorn
Loolaan 16
7315 AB Apeldoorn
Plan je route

Neem contact op

Wat is de grootte van het gezelschap?
DD slash MM slash JJJJ
Stel je vraag en vertel over jouw congres, bedrijfsuitje, meeting of event wat je wilt organiseren. Wij denken graag mee.

Maatwerk of inspiratie?

Op zoek naar dé perfecte locatie voor je zakelijke event in Apeldoorn? Wij zijn we er om je te helpen! We kennen de stad en de bijzondere congreslocaties in Apeldoorn door en door. Wij staan klaar om jouw congres, conferentie of evenement tot een succes te maken. Dus, hoe kunnen we je helpen? Stel je vraag en laat ons voor je aan de slag gaan!

Stel je vraag

Wat er nog meer te doen is

#inapeldoorn