Het Nationale Warmtecongres

Het Nationale Warmtecongres

Het Nationaal Warmtecongres dat plaats vond op 12 oktober 2023 in Congrescentrum Orpheus trok meer dan 500 bezoekers naar groen en royaal Apeldoorn, wat uniek is voor dit congres.

Het congres waar duurzame warmte en energietransitie centraal staan, sloot goed aan bij de ambitie van de Gemeente Apeldoorn, namelijk: koploper worden op het gebied van duurzaamheid, klimaat en energietransitie. Daarom hebben we ervoor gekozen om dit congres als Apeldoorn te hosten.

Samen met de Provincie Gelderland, de ondernemers (de locaties Orpheus, Hotel de Echoput en hotel Bilderberg de Keizerskroon als overnachtingsmogelijkheid) en de bedrijven (Kiwa, de Ecofactorij, het Newtechpark, Linthorst, Remeha en de Goede Woning) maken we de stad. We hebben een interview gedaan met de directeur van Linthorst, gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitvoeren van duurzame energieoplossingen voor nieuwbouw, bestaande bouw en industrie, over de “Warmterotonde, een groot warmtenet voor Apeldoorn.

Tevens hebben we een blog geplaatst van de Goede Woning in Apeldoorn op social media. De deelnemers van het congres die wilden blijven dineren en overnachten in Apeldoorn werden op ideeën gebracht over de talrijke mogelijkheden uit ons gastheerschapsdocument die we naar het gehele netwerk van de Congresorganisator hebben mogen sturen.

Congressen worden georganiseerd om kennis te delen, te netwerken en ambities met elkaar te stellen en te verspreiden. Naast het economisch belang en imagoversterking, dragen congressen ook bij aan ecologische doelen zoals klimaatdoelen, energietransitie en aan een duurzame stad. Het congres heeft interessante contacten opgeleverd vanuit het netwerk zodat kennis ook na afloop van het congres gedeeld kan blijven.

  • Interview met Gijs Linthorst van Linthorst Techniek over zijn rol in het proces ‘Nederland wil in 2050 aardgasvrij zijn’,
  • Interview met Marloes Vinken van De Goede Woning over de rol van de Goede Woning in de overstap naar duurzame warmte in de 4 wijken van de toekomst in Gemeente Apeldoorn.

#inapeldoorn